Съвременни решения във видеонаблюдението
На Фокус
HD-AHD/TVI/CVI/CVBS камери
AHD камери с висока резолюция 1,2,4,5Mpx и кристална картина. Камери с 4 режима на работа AHD/TVI/CVI/CVBS  , IR диоди осветяващи обекти от 10 до над 80м. Куполни и булет AHD камери за вътрешен или външен монтаж. 
Starlight HD Камери
Мегапикселови  камери с висока чувствителност използващи технологията StarLight. Цветно изображение с висока резолюция през нощта за по-ясна и детайлна картина. 

 Страница: 1 of 1 Покажи Всички Категории

Камери с Висока Резолюция(HD)

Камерите с висока резолюция са ново поколение камери за видеонаблюдение. По-високата разделителна способност, позволява по прецизно наблюдение. Съвместими са само с новото поколение видеорекордери, които записват тези камери. 

HD-AHD технлогия

AHD (ANALOG HIGH DEFINITION) e нов вид технология, посредством която аналоговия сигнал формиран от аналогова матрица с висока резолюция, се компресира и предава в цифров вид, като се предава по коаксиален кабел или по усукана двойка. Видео потоците с резолюция 1080 p /30 1080p/60 се предават на дълги разстояния-по коаксиален кабел до 1000 метра, без да са необходими видеоусилватели или ретранслатори.Така се постига запазването на качеството на HD видеопотока в почти същия вид, но с по-тясна честотна лента при предаване.
Съществуват три основни интерфейси за предаване на HD видеосигнал по коаксиален кабел. Това са:  HD-SDI (High Definition Serial Digital Interface), HD-TVI (High Definition Transport Video Interface) и  HDCVI (High Definition Composite Video Interface) интерфейсите.И при трите интерфейса става предаването на видео във HD 720p и 1080p, но HD-TVI и HDCVI са по-нови от HD-SDI и поради тази причина имат множество предимства пред него.

Предимствата  са:

  • Предаване на смесени и двупосочни видео/аудио/PTZ сигнали по един кабел

  • Дълги кабелни трасета до 300 м

  • Изображението от камерата е по-качествено от това на стандартните IP и HD-SDI камери, понеже не се компресира предварително от камерата

  • Позволява по-ниски цени на оборудването & ndash камери и видеорекордери, сравнено със същия клас IP камери за видеонаблюдение и NVR рекордери.

Напоследък най-голяма популярност придобиха камерите от вида 4 в 1, т.е. съдържат в себе си и четирите стандартни HD интерфейси AHD HD-TVI HD CVI CVBS. По този начин се улеснява и избора на записващо устройство, защото доскоро всяка една отделна технология HD работеше само със същата технология при записващите устройства. 

StartLight технология

Технологията Starlight е това, за което повечето хора мислят, когато говорят за нощно виждане. Тъй като тази технология използва наличната светлина, тя не работи в пълна тъмнина, където няма светлина за усилване. Повечето от тези устройства обаче са снабдени с вграден инфрачервен (IR) осветител. IR осветителят излъчва лъч от близка инфрачервена светлина, невидим за очите ни, който устройството за нощно виждане може да използва за осветяване на сцената.

Устройствата за нощно виждане идват в три приети поколения дизайн (поколение 1, 2 и 3). Те могат да се разглеждат като нива на сложност на дизайна, въпреки че основните компоненти и технология (дефинирани по-долу) остават предимно постоянни. Различните поколения на дизайна също се различават значително по отношение на качеството на изображението, разходите и възможностите им. 

Едно от основните погрешни схващания за устройствата за нощно виждане е, че те са като бинокъл, който събира светлината и фокусира изображението върху очите. Устройствата за нощно виждане са по-близо до камерата, тъй като наличната светлина се превръща в електрони, които след това се усилват и прожектират върху екран, който ги превръща обратно в видима светлина, която гледате през окуляра. Разглеждайки това малко по-близо, има няколко основни компонента, които всички устройства Starlight за нощно виждане използват.

Night 4a

1) Обектив
2) Фотони
3) Фотокатода
4) Микроканална плоча
5) Електрони
6) Захранване
7) Фосфорен екран
8) Окуляр

Scroll To Top